Këta janë emrat e zyrtarëve qeveritar që do të mbesin ‘pa punë


Kosova gjithnjë e ka pasur problem numrin e madh të zv.ministrave. secila qeveri që ka ardhur në pushtet, ka rehatuar njerëz në këto pozita. Njëjtë ka vepruar edhe kryeministri në detyrë Avdullah Hoti. Aktualisht ai ka një kabinet marramendës qeveritar, edhepse jo rrallë herë partia e tij kishte ngritur shqetësime e kritikuar për numrin e madh të ministrave, zv ministrave e këshilltarëve politik.Por si duket zyrtarët e subjekteve politike, sapo arrijnë të marrin drejtimin e institucioneve, po harrojnë akuzat e tyre ndaj qeverive paraprake, për numrin e madh të këtyre pozitave.

Me ardhjen e Qeverisë së re, mbetet të shihet se sa do të jetë numri i ministrave, zv. ministrave e këshilltarëve politik, raporton meKryeministrin.info.Qeveria e tij përbëhej nga 4 zëvendëskryeministra, 15 ministra e 51 zv. ministra e një mal këshilltarësh politik.Ky është kabineti i plotë qeveritar i votuar me 3 qershor të vitit 2020 e këndej:

Kryemin isër, Avdullah Hoti
1.Zëvendës kryeministër, Besnik Tahiri2.Zëvendës kryeministër, Driton Selmanaj3.Zëvendës kryeministër, Albulena BalajHalimaj4.Zëvendës kryeministër dhe ministër i Pushtetit Lokal Goran RakiqLista e ministrave është kjo:1.Ministre e Financave, Hykmet Bajrami2.Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa3.Ministre e Kulturës Rinisë e Sportit, Vlora Dumoshi4.Ministër i Mbrojtes, Anton Çuni5.Ministër i Infrastrukturës, Arban Abrashi6.Ministër i Punëve të Brendshme, Agim Veliu7.Ministër i Shëndetësisë, Armend Zemaj8.Ministër i Drejtësisë, Selim Selimi9.Ministër i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi10.Ministër i Komuniteteve dhe Kthimit, Dalibor Jevtiq11.Ministre e Punëve të Jashmte, Meliza Haradinaj Stublla12.Ministër i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj13.Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica14.Ministër i Tregtisë e Industrisë, Vesel krasniqi15.Ministër i Zhvillimit Rajonal, Enis Kervan

‘meKryeministrin.info’, sjell listën zyrtare nga kryeministria me numrin dhe emrat e zëvendësministrave.1 Agim Krasniqi- ZVM – MF
2.Artan Berisha –ZVM-MI3.Arton Retkoceri – ZVM-MI4.Bashkim Krasniqi – ZVM – MPMS5.Besart Dreshaj – ZVM – MPMS6.Bekim Brestovci ZVM – MPJ7.Teuta Sahatqija – ZVM – MPJD8.Enis Sulejmanovic – ZVM – MKK9.Selim Kryeziu – ZVM – MKK10.Enver Hoti -ZVM – MBPZHR11.Fatbardha Emini – ZVM – MPL12.Florian Dushi -ZVM – MD13.Hamza Balje -ZVM -MI14.Muharrem Sfarqa -ZVM -MEA15.Ergin Bunjaku – ZVM – MEA

16.Nexhat Ramadani – ZVM ne MTI17Engelbert Zefaj – ZVM – MKRS18.Qazim Rrahmani – ZVM – MKR
19.Valdete Bajrami ZVM – MKRS20.Resul Makreshi – ZVM – MSH21.Yildiray Bayram – ZVM – MPB
22.Zafir Berisha -ZVM -MPB 23.Agron Bacaj –ZVM-MPB24 Pjetër Ndou – ZVM – MSH25. Adnan Redzeplar – ZVM -MPMS26. Eldis Abazi – ZVM – MZHR –28. Muhamet Brajshori – ZVM – MPJD29. Jasmina Jovanovic – ZVM -MF30. Driton Bardheci – ZVM – MASH31. Magbule Shkodra -ZVM -MPL32. Gani Dreshaj – ZVM – MPJD33. Muhamedali Mergjollari – ZVM – MM34. Xhavit Zariqi – ZVM – MI35. Rexhep Kadriu – ZVM -MEA36. Qerim Bajrami- ZVM-MTI37. Arbër Grabovci – ZVM – MKRS38. Muharrem Nitaj – ZVM- MEA39. Bajram Kastrati – ZVM – MBPZHR

40. Halil Matoshi – ZVM – MKRS41. Bahrim Shabani – ZVM – MBPZH42. Burbuqe Bakia-Deva -ZVM – MEA43. Sadika Kofrc- ZVM-MM
44. Muhamet Gashi- ZvM-MI45. Xhavit Rexhaj- ZvM-MASH46. Luan Gola-Zv MS47. Jashar Qukiq- zv- MPBZHRJanë liruar nga detyra e zëvendësministrave:Milan Radojevic- MPB -09.12.2020Erxhan Galush- MBPZHR- 24.11.2020Sema Ispahiu –MEA 07.08.2020