Ke mbi 1 muaj që nuk bën das huri? Shumë gábim! Ja si ndikon kjo tek trupi jot


Siç e dini, ne të gjithë kemi nevoja fiziologjike për të kënaqur. Abraham Maslou, një psikolog amerikan, krijoi një piramidë që i vendoste nevojat njerëzore në rend të rëndësisë.Dhe, në bazën e saj, përveç nevojës për të ushqyer veten, ekziston edhe nevoja për riprodhim.

S’ka dyshim se nevoja për një marrëdhënie int.ime ndryshon nga personi në person dhe ka njerëz që, madje, nuk ndjejnë ndonjë nevojë për ta bërë atë, për shkak të eps.hit të tyre shumë të ulët.Por për të gjithë të tjerët kjo domosdoshmëri fiziologjike është e rëndësishme dhe duhet të jetë e kënaqur.Por, le të shohim se çfarë ndodh nëse, për një arsye ose një tjetër, praktikojmë absti.nence ose mungesën e të bërit dashuri?

Këtu, të listuara më poshtë, janë dë.met që shkáktòhen në trupin tonë nga mungesa e të bërit dashuri?Pròblèmet e kujtesësDihet se marrëdhëniet int.ime përmirësojnë oksig.jenimin e gja.kut. Gjatë marrëdhënies një sasi më e madhe e oksigjenit arrin në tru dhe kjo përkthehet në një for.cim të aftësive tona njohëse. Përkundrazi, abstinenca e zgjatur dë.mton kujtesën tonë.

Pròblèmet shëndetësoreKur dy organe prekin njëri-tjetrin gjatë një marrëdhënieje, imu.niteti rritet në mënyrë eksponenciale për shkák se antitr.upat rriten. Dëlirësia na bën të d.obët dhe të sul.muar lehtë nga vir.uset dhe bak.teret.

Plákèmi më shpeshTë bësh dashuri, stimulon prodhimin e kolag.jenit që e mban lëkurën të re, duke e bërë atë edhe më elastike. Prandaj, absti.nenca çon në pla.kjen e parakohshme të lëkurës.Pròblèmet e humoritTë bësh dashuri, shpesh përmirëson gjendjen shpirtërore sepse rrit prodhimin e endo.rfines dhe dop.aminës. Pra, abstinenca do t’ju bëjë të jeni më ner.vozë dhe më të tens.ionuar.