Katriot Myftaraj: ‘Xhamia kurr sduhet të ndërtohet, do shkoj personalisht ta shkatërroj atë xhami’


Katriot Myftaraj: ‘Xhamia kurr sduhet të ndërtohet, do shkoj personalisht ta shka tërroj atë xhami’Xhamia e Madhe punimet e së cilës nisën në qendër të Prishtinës financohet nga Drejtoria për Relegjion e Turqisë “Diyaneti”, dhe kostoja e ndërtimit të saj, llogaritet të jetë 35 deri në 40 milion euro.

“Unë jam kundër xhamisë për t’u ndërtuar, jam kundër formës së xhamisë se si është ndërtuar. Fillimisht kjo xhami nuk është xhami për falje por deklaratë politike e Erdoganit. Nëse kjo xhami ndërtohet me fonde nga Turqia, është tentativë të na rípushtojë kulturalisht kjo nuk duhet të lejohet.