Kanë Mbetur Edhe Pak Vite: Ja Kur E Parashikon CIA Rikrijimin E Shqipërisë Etnike


Në një kohë kur teza e bashkimit kombëtar është artikuluar në qarqet pan-shqiptare, një hartë e hollësishme e një grupi ekspertësh të CIA-s e publikuar nga mediat amerikane parashikon që në vitin 2035 tokat shqiptare të unifikohen. Shty pe r3k 1am3n me poshte per te lexuar lajmin e plote:

Rritja e ndikimit të shqiptarëve në politikat rajonale dhe rritja e mbështetjes nga Shtetet e Bashkuara ka gjasa të përshpejtojë procesin e bashkimit, i cili në retorikën e sotme politike të globalizimit duket i pamundur.Në një kohë kur në rajonin e Ballkanit kanë dalë në pah çështjet e pazgjidhura historike dhe

padrejtësitë kundër popullit shqiptar, zbulohet një hartë e krijuar nga ekspertët e CIA-s, e cila sygjeron ndryshime drastike të kufijve jo vetëm në aspektin e territoreve shqiptare, por edhe Evropiane dhe territoreve të tjera të cilat për shekuj kanë qenë objekt i luftës.

Nuk dihet nëse publikimi i kësaj harte ka të bëjë me rrethanat aktuale, ose ky studim i CIA-s dhe i agjencisë ruse GRU është zbuluar krejt aksidentalisht,Paradoksalisht, këto harta të bëra publike në mediat amerikane dhe ruse nuk janë vetëm të ekspertëve të CIA-s, por edhe të agjencisë ruse GRU, vendit i cili është i njohur për politikat e tij pro-serbe dhe kundër shqiptarëve.