Ka nisur Lu fta me Greqinë? Vjen reagimi nga Turqia: Ne jemi vend i madh, Erdogan do sund oj botën, do bëjmë histori


“Zoti është me Erdogan dhe qeverinë e tij”. Kështu u shpreh ministri i Brendshëm turk, Suleyman Soylu, lidhur me kon fliktin për çështjen e detit me Greqinë. “Turqia do të sundojë botën duke shkruar historinë” tha më tej ai gjatë një aktiviteti në Ankara.I konsideruar si një nga njerëzit më të besuar të Presidentit Erdogan, ai shtoi se “Ne jemi Turqia. Ne jemi një vend i madh. Ne jemi një komb fisnik. Idetë dhe filozofitë u promovuan nga paraardhësit tanë dhe janë të vlefshme dhe të domosdoshme në botën e sotme” tha Ministri i Brendshëm turk.

Ai zbuloi edhe misionin e Ankarasë. “Misioni i Turqisë është t’u japë një dorë vendeve që duan të heqin qafe “shtypjen e kapitalizmit të egër”.