Jo Vetëm Kornavirsi/ Parashikohen Ditë Edhe Më Të Këqija Për Shqiptarët, Ekonomia Po Shkon Drejt…


Pandemia e koronavirusit ka hapur një gropë të madhe në ekonominë shqiptare ku për vitin 2020 rre zikohet që humbja të shkojë në 1.8 miliard euro.

Ky është parashikimi që ka bërë qeveria shqiptare në buxhetin e rishikuar.Të dhënat e Ministrisë së Financave në buxhetin e rishikuar për këtë vit flasin për një ulje të prodhimit të brendshëm bruto në 12.7 miliard euro nga 14.5 miliard euro që ishte në vitin 2019.

Këto janë pasojat që pandemia ka lënë në ekonominë shqiptare për shkak të izolimit dy mujor dhe pasojave që la në disa hallka të ekonomisë nga ku edhe rënia ekonomike pritet të jetë në 4.3%.Të dhënat flasin për një humbje prej 400 milion eurosh vetëm në tremujorin e parë të këtij viti ku nuk përfshihet prilli dhe muaji maj ku masat kufizuese ishin edhe me te rrepta