Ja sa janë rrogat në Gjermani, shumë prej jush nuk do ta besojnë


Kemi degjuar shpesh njerez qe interesohen per pune ne Gjermani per shkak te rroges dhe prespektives me te mire.Por a e dini sa jane rrogat ne Gjermani?Si fillim kujtojme se shumica prej emi granteve qe shkojne ne Gjermani nga Ballkani, fitojne shume me pak pasi bejne pune me pak kualifikimeE megjithate rrogat ne Gjermani nuk mundet as te krahasohen me ato ne Shqiperi, Kosove apo ne vendet e Ballkanit Perendimor.

E nderkohe qe rrogat atje llogariten si hyrje bruto, nuk duhet harruar se kostoja e jeteses ne varesi te vendit ku jeton mund te jete shume e larte.Për shembull, më mirë paguhen st omatologët, të cilët mund të fitojnë rreth 117.000 euro bruto në vit. Mjekët “normalë“ fitojnë rreth 78.000 euro bruto, ndërsa menaxherët e fondeve financiare rreth 75.000 euro. Por këto llogaritje mund të ndryshojnë varësisht nga shumë faktorë.