Ja kush nga punëtorët shëndetësor do të marrin para shtesë për dy muaj


Vendimi i Qeverisë së Kosovës për t’i ndarë para shtesë për dy muaj atyre që janë marrë drejtpërdrejt me trajtimin e p acientëve të prekur me COVI D-19, po shihet si vendim i cili çon në shk ëputjen e zinxhirit të stafit shëndetësor.

Në Ministrinë e Shëndetësisë thonë se këto shtesa do t’i marrin vetëm profesionistët nga IKSHPK-ja, Qendra Kombëtare e Tra nsfuzionit të Gj akut, Departamenti i Shëndetësisë në B urgje, SHSKUK-ja dhe spi talet e përgjithshme si njësi të saj, si dhe QKMF-të në komuna. Pr ocesin e kategorizimit MSH-ja ua ka deleguar drejtorëve dhe menaxherëve të spitaleve e qendrave mjekësore në vend, raporton KOHA.