Ja Cili Eshte Skenari Për Ta Bërë Vjosa Osmanin Presidente Nepermjet Listes Srbska


Deri në fillim të prillit ose zgjedhet presidenti ose vendi shlon së.rish në zgjedhje të ja.shtëzakonshme..Tash, kur është e qa.rtë se Vetëvendosja nuk i ka 80 vota, e sdo ti ketë as 60, i duhet bashkë.punimi i domosdoshëm me të paktë një parti shqiptare dhe votat e të gjitha min.oriteteve..Në verzionin më të pritshëm, Vetëvendosje do ti ketë 58 de.putetë. Kur PDK pritet ti ketë 20 deputetë, wshe me një marrëveshje të mundshme me të, VV smund ta zgjedhë pre,sidenten.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ndërkohë, të gjitha par.titë shqiptare janë shprehur kundër zgjedhjes së Vjosa Os,manit. Në kër pimë, Vetëvendosje e ka një zgjidhje: Ti drejtohet Listës Serbe…Bashkë me të e minoritetet, kësaj partie i duhen edhe 2 vota. Begjet Pacolli vetëm se e ka bërë të ditur vo.tën pro. Në këtë situatë, VV duhet ta gjeje edhe një votë nga ra.dhër e LDK’së, të cilën sdo të jetë e vështirë të sigurohet, pasi LDK’së i konvenon shumë që Osmani të jetë pre.sidente.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Kjo, pasi e heqin qafesh barrën e për.jashtimit të saj nga partia, që u ka humbur dhjetëra mijëra vota. Këto vota do të ktheheshin me një politikë të mençur, pasi Osmani nuk do të mund ta kri.jonte më partinë e saj dhe sdo të mund të garonte as në zgjedhjet e arshahme..Më ti arritë 60 vota, VV do të duhej të tro.kiste me dy emra në xhep në dy.ert e LS. Do tu thotë atyre zgjedhni: A Vjosa Osmanin apo Murat Jasharin. Ktë të fundit do ta votonin dy partitë e dala nga lufta, PDK dhe AAK pa asnjë kusht.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Në këtë situatë, LS do të kërkonte me ngulm krijimin e asociacionit. Por, këtë nuk e bën VV. Të gjindur në krizë torale dhe para riskit që president të jetë di,kush nga familja më e dashur për shqiptarët, por më e urryer për ta, Lista Serbe do të qendronte në sallë që të bëhej ku,orumi për zgjedhjen e Osmanit..Se llogaritë në ato vota është pa haptas nga ve,primet e VV’së..Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive