Informacion ekskluziv: A do të ketë përsëri orë policore apo fundjavë në karantinë në Republikën e Maqedonisë së Veriut


Edhe pse secilën ditë kemi më shumë se 100 persona të infektuar me koronavirusin e ri, autoritetet shëndetësore në Maqedoni nuk planifikojnë të sjellin masa më restriktive në periudhën post zgjedhore.Komisioni për sëmundje ngjitëse deri tani nuk ka plan perseri të propozojë orë policore apo fundjavë në karantinë, por gjithçka mund të ndryshojë nëse vjen deri te rritja drastike e numrit të rasteve të reja me koronavirus.

Sipas informatave të fundit, numri i të vde*kurve ne R.M. e kap shifrën prej 400, me 8 të vde*kurit e mbrëmshëm, Maqedonia perseri ishte në majen e listës së zezë në regjion në bazë të numrit të pupullsisë.Pas disa ditëve pushim, nga e hëna Komisioni për Sëmundje Ngjitëse do të vazhdojë me mbledhje intenzive për përgaditje të sistemit shëndetësorë për valë të re në vjeshtë të koronavirusit si dhe protokoll për festimin e Ditës së Ilindenit.