ínfektoheni me Covid 19 ndërkohë që jeni me pushime? Ja shteti që paguan pushuesit me 3 mijë dollarë


Uzbekistani është i sigurt se udhëtarët nuk do marrin koronavirusin kur ta vizitojnë.Por nëse ndodh që të ínfektohen, sipas Insider.com, pushuesit do marrin 3 mijë dollarë nga shteti.Mbi 33 milionë njerëz jetojnë në vend, por me qasjen e shpejtë të bll okimit, vendi ka vetëm 19 vd ekje të raportuara nga koronavirusi.Tani ka nisur fushatën “Udhëtimi i sigurt” i garantuar, i cili u ofron vizitorëve 3,000 dollarë nëse ínfektohen nga virusi ndërsa udhëtojnë në Uzbekistan.

Presidenti i Uzbekistanit Shavkat Mirziyoyev nënshkroi dekretin të martën. 3,000 dollarë është kostoja e vlerësuar e kujdesit mjekësor për trajtimin e koronavirusit në vend.“Ne duam të sigurojmë turistët që ata mund të vijnë në Uzbekistan”, tha Sophie Ibbotson, ambasadori i turizmit nga Uzbekistani në Mbretërinë e Bashkuar.

“Qeveria është e sigurt se masat e reja të sigurisë dhe higjenës që po zbatohen në të gjithë sektorin e turizmit do të mbrojnë turistët nga COVID-19 sa presidenti të jetë i përgatitur të vendos para, aty ku është goja e tij: Nëse merrni COVID-19 në pushime në Uzbekistan, ne do t’ju ​​kompensojmë ”.