Ilaçi më premtues kundër coronavirusit kushton 3 euro në barnatoret në Maqedoni


Ilaçi më premtues kundër coronavirusit kushton 3 euro në barnatoret në Maqedoni.Shkencëtarët kanë identifikuar 21 komponime që mund të ndihmojnë në trajtimin e koronavirusit, duke përfshirë një ilaç tashmë i aprovuar, deri tek një ilaç i alergjisë së dështuar dhe trajtimet eksperimentale të kancerit, zbulon studimi i fundit.13 prej këtyre ilaçeve tashmë janë dësh.muar të sigurta në do.za që nuk kanë gjasa të para.qesin rreziqe për pacientët e infektuar me koronavirus sipas studimit të botuar në “Nature”.

Studiuesit nga Sanford Burnham Prebys Institute Discovery Medical në California janë inkurajuar veçanërisht duke zbuluar se katër prej ilaçeve mund të funksionojnë mirë në kombinim me remdesivir, i cili Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA (FDA) tashmë ka dhënë miratimin e urgjencës për të trajtuar COVID-19.Tani, ata janë duke përdorur ‘organoide’ miniaturë të mushkërive të rritura në laboratorë për të provuar më tej potencialin e barnave për të trajtuar infeksionin që vri.tet më shumë se 140,000 amerikanë që nga janari.

Ak tualisht, ilaçi i vetëm me autorizim të përdorimit të urgjencës (EUA) nga FDA është remdesivir, një antiviral që nuk arriti të trajtojë semundjen Ebola, por është treguar se zvogëlon rrezikun që një pacient të vde.së nga COVID-nga 30 në 62 përqind.Dexamethasone është ndoshta ilaçi më premtues për trajtimin e koronavirusit. Ky ilaç në barnatoret në Maqedoninë e Veriut shitet me çmim nga 150 deri 180 denarë (2.5 deri 3 euro).Dhjetra ilaçe janë provuar dhe nuk kanë arritur të shpëtojnë jetë nga infeksioni shkatër.rues i frymëmarrjes.

Sipas studimit këto ilaçe mund të ndihmojnë në shërimin e koronavirusit: Clofazimine, Hanfanghcin, aplimod, Ono 5334, Remdesivir, Astemizole, MLN- 3897, Elopiprazole, SDZ-62-434, YH-1238, N-Tert- Buytlisoquine, R 82913, VBY-825, 8- (3- Chlorrostyryl) Caffeine, AMG- 2674, KW 8232, MDL 28170, SB- 616234-A, SL- 11128, ZLVG CHN2.