I dë nuari në rastin “Kum anova” me një letër pub like për Thaçin dhe Hotin

“Vite kaluan dhe bashkë me të mosinteresimi politik që është më se i dukshëm, madje mohues. Kjo më jep të kuptoj së këtu asgjë kombëtare nuk kishte, dmth së jemi keqpërdorur në lojalitetin tonë patriotik. Pasi kjo del të jetë e pakontestueshëm, dua të iu ve në dijeni për hir të së vërtetës dhe parimitetit ndaj kauzës dhe emrit dhe çdo gjë shqiptare së tash e tutje do veproj individualisht, do shfrytëzoj të gjitha mjetet ligjore që të sqarohen rrethanat dhe qëllimi i kontaktimit tim në Gjermani ngase për terrorizëm jam akuzuar. Kjo nuk ishte kurrë pjesë e qenies sime dhe njollë të tillë nuk do bartë, ju betohem”, ka shkruar ai në Facebook.

Enver Hoxha Klein është edhe veteran invalidor i Brigadës 138 Agim Ramadani.Postimi i tij i plotë:Letër e hapur drejtuar qeverive shqiptare në Prishtinë dhe Tiranë,1.Presidentit Hashim Thaqi🇽🇰2.Kryeministrit Abdullah Hotit🇽🇰
sikurse1.Presidentit Ilir Meta🇦🇱2.Kryeministrit Edi Rama 🇦🇱Unë quhëm EnverHoxha Klein, shtetas gjerman më origjinê gjermano-shqiptare.Arsyeja ime që po ju drejtohem përmes kesaj letre është sa personale aq edhe i karakterit patriotik.
Ju shkruaj në cilësi të qenurit i burgosur për më tepër së 5 vite në burgjet maqedonase për rastin e njohur nga opinioni si ‘Kumanova 9 Maj 2015.Është hera e parë dhe do mbetet i tillë si i vetmi, jo si lutje por si shënim arkivor për të ardhmen , pêr botën e pasme , për gjeneratat që do pasojnë.Nuk përfaqësoj askënd pos vetes sime.Dua që në fillim të bejë të qartë pozicionin tim apartiak dhe aspak ideologjik përpos Patriotit në plotëkuptimin e fjalës, që përherê ishte konstant kurrë qe në pyetje t’i shërbenim fatit dhe interesave mbarëkombetare.Keshtu që për ti rênë shkurt, dua të ju informoj për hapat e mia tash e tutje që do t’i konkretizoj në lidhje më fatin tim, dinjitetin, nderin tim dhe atij familjar dhe së fundmi edhe gjendjes shëndetsore.

Unë në burg gjindem.pasi jam kontaktuar më fjalët ‘ Atdheu në rrezik, Shqiperia do bashkuarVite kaluan dhe bashkë më të mosinteresimi politik që është më se i dukshëm, madje mohues.Kjo më jep të kuptoj së ketu asgjë kombëtare nuk kishte, dmth së jemi keqpêrdorur në lojalitetin tonë patriotik.Pasi kjo del tē jetë e.pakontestueshëm, dua të iu ve në dijeni për hirë të sê vërtetës dhe parimitetit ndaj kauzës dhe emrit dhe çdo gjë shqiptare së tash e tutje do veproj individualisht, do shfrytëzoj të gjitha mjetet ligjore që të sqarrohen rrethanat dhe qëllimi i kontaktimit tim në Gjermani ngase për terrorizëm jam akuzuar.Kjo nuk ishte kurrë pjesë e qënjies sime dhe njollë të tillë nuk do bartë, ju betohem.Kjo do mè shpjerrë ndoshta edhe në gjykatën e Strassburgut për të kërkuar drejtësinë e mohuar.Unë zbritje dënimi nga 40 vite, heqjen e termit akuzë ‘terrorizëm apo të dënohem qoftë edhe vetëm pēr armëmbajtje pa leje nuk do e marrë në konsideratē, nuk e pranoj.

Deri më sot asistencën , ndihmen zyrtare gjermane nuk e kam kërkuar pasi siç u thash jam thirrur nga pala shqiptare për atdhe.
(* detalet do të ofrohen më kohë # në hetim më hetuesinë)Do e kuptoj ateherë veten nê të drejtën e veprimit nga qëndrimi i (mos-) reagimit tuaj, dhe nxjerrë përfundimin së u futa në kurth.Do të nënshkruaj ekstradimin tim për në Gjermani nën akuzë të qenurit terrorist pasi ligjerisht në menyrē procedurale vetëm në ketë menyrè mund të realizohe