Hashim Thaçi: Presheva, Medvegja e Bujanoci duhet t’i bashkohen Kosovës


“Natyrisht edhe sot unë jam për bashkimin e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit me Kosovën. Kjo është bindja ime dhe është e palëkundshme, pa u cenuar integriteti territorial i Kosovës…Unë nuk jam për të dhënë territore por jam për ta integruar këtë pjesë që është më e diskriminuara në rajonin e Ballkanit Perëndimor”, tha ai.

Presidenti i Kosovës thotë se dialogu megjithatë nuk ka alternativë dhe këtë gjë thotë se e ka thënë edhe Bruksel.“Nuk duhet të futem në një proces që është rraskapitës. Njëherë duhet të vijë njohja e më pas proceset tjera janë të lehta për t’u zgjidhur”.

I pari i vendit thotë se Asociacioni nuk mund të del jashtë vendimit të Gjykatës Kushtetuese. “Çdo ndryshim do të nënkuptonte formimin e një Republika Serpska në Kosovë”.Duke folur për taksën, Thaçi thotë se ajo më shumë i ka dhënë prestigj ndërkombëtarë Serbisë sesa përfitime ekonomike Kosovës.