Haradinaj: S’kemi çka lypim në Bruksel pa na i liberalizuar vizat, s’ka marrëveshje pa Amerikën


Haradinaj: S’kemi çka lypim në Bruksel pa na i liberalizuar vizat, s’ka marr ëveshje pa AmerikënShefi i Grupit Parlamentar të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Daut Haradinaj, ka shprehur qëndrimet e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, ku kryeministri Avdullah Hoti po raporton për díalogun me Serbinë.Haradinaj ka thënë se është kërkesë e AAK-së që në pr oces të jenë edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke thënë se pa SHBA-në edhe po të arrihet marr ëveshja është zor e impl ementueshme.

“Dialogu në Bruksel nuk ka prodhu asnjë të mirë pa prezencë të SHBA-së. Nuk gu xon të rrëshqitet në díalog teknik, sepse díalogu teknik i hap Serbisë dyert e integrimeve. Një marrëveshje pa SHBA-, zor që është e zbatueshme. Asnjë ke qkuptim në bashkëqeverisje nuk e kemi, por është kërkesë eksplícite që SHBA të jetë në negocíata”, ka thënë ai.Haradinaj tutje ka drejtuar krítika të ash pra drejt BE-së. Ai ka thënë se Bashkimi Evropian e ka mashtruar Kosovën, për 10 vite.

“BE tash e 10 vjet e ka mashtru Kosovën me liberalizim të vizave. Nuk kemi çka me lypë në Bruksel, as te Borelli as te dikush tjetër, pa i heq vizat. Nuk gux ojmë të ndjehemi inferior dhe as kokulur përball Serbisë”, tha ai.Po ashtu, Haradinaj tha se përgjatë procesit Serbia duhet t’i marrë përgjegjësitë e veta për krímet e kryera.

“Serbia duhet të përgjigjet për krímet e veta, Dosjet usht arake, Polícore, paramílitare, UDB, kostit ushtarak, janë va rri masív i mijra shqiptarëve të vr arë përplot 1 shekull, e veçmas në lu ftën e fundit. Arkívat e UÇK-së, janë publike dhe janë krenaria e popullit tonë. Nëse ne ndihemi ínferiorë përballë Serbisë, ne i japim favore që të ec përpara në rrugën euroatlantike”, theksoi Haradinaj.

Po ashtu, në fund, Haradinaj e krítikoi Hotin. Ai tha se Selim Selimi, i dërguar i AAK-së për díalogun me Serbinë, duhet të trajtohet seriozisht nga kryeministri dhe ai të jetë në tavolinat e diskutimeve“Hoti duhet me trajtu seriozisht partnerin e koalicionit, sidomos anëtarin Selim Selimi”, tha ai në fund.