Haradinaj: “Në Ballkan s’duhet të thuhet kurrë që s’mund të ketë lu’ftë”


Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, ka thënë se në rajonin ku është Kosova nuk duhet thënë kurrë që s’ka rrezik për luftë.Sipas tij, duke u bazuar në ngjarjet historike dhe të luftërave në të kaluarën, është dëshmuar se Ballkani është rajon jo aq i qëndrueshëm dhe është i ndjeshëm.

“Nuk kisha pritu nëse kërkohet për vendin tim, pse jo. Nuk duhet kurrë me thënë që nuk ka rrezik sepse është keq, dihet prej historisë dhe periudhave të luftërave, që edhe në ato zona kur është menduar se kurrë nuk mund të ndodhë luftë, ka ndodhur. Ne duhet ta kuptojmë se jetojmë në Ballkan dhe Ballkani është i ndjeshëm, nuk është aq i qëndrueshëm”, ka thënë ai në Rubikon të KTV-së.

“Kosova duhet të punojë, të konsolidohet të forcohet, të jetë e aftë që të mbrojë veten dhe duhet të punojë që mos të ndodhë lufta kurrë, të mos jetë shkaktar i ndonjë lufte, duhet të jemi të kujdesshëm ta mbrojmë vetën tonë por edhe rajonin. Lufta nuk është e keqe për njërën palë por për