Gazetari i njohur: Haradinaj po ha me dy lugë

Kosovo prime minister Ramush Haradinaj, speaks to the media during a press conference in Kosovo capital Pristina on Tuesday, Dec. 18, 2018. Haradinaj blamed Europe Union’s foreign policy chief for “deviating the dialogue” on normalizing ties with Serbia. Haradinaj said that, while Serbia is taking major steps toward the integration with the bloc, his country’s residents have remained “in a ghetto,” not enjoying the visa-free travel to EU countries though it has fulfilled all requirements. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Gazetari Bajrush Morina është përfshirë në debatin Haradinaj-Hoti për shuarjen e task forcës antikorrupsion në Policinë e Kosovës.Morina ka thënë se lideri i AAK’së po hanë me dy lugë pasi në njërën anë po qëndron në Qeveri me Ministrat e AAK’së e në anën tjetër po i konteston vendimet e po të njëjtit institucion.

“Nuk po e kuptoj Ramushin: E kritikon Qeverine Hoti, e ministrat e tij i votojne te gjitha vendimet e Qeverise! Tash a eshte Ramushi ende kryetar i AAK-se apo ministrat e tij i kane dale prej dore (prej AAK-se) ? Hipokrizi, me perkthy shqip i bjen: Me hanger me dy luge!”, ka shkruar Morina, në një reagim në FB.Ndryshe, lideri i AAK’së duke i reaguar Kryeministrit ka thënë se sa herë Kushtetuta është respektuar për një parti ka dalë keq.

“Gjatë jetëgjatësisë së demokracisë së vendit tonë, sa herë që Kushtetuta e Republikës është zbatuar për interesat e një partie të caktuar, ka dalë të jetë e gabuar”, ka thënë ai.Reagimi i Haradinajt erdhi pasi Hoti tha se politika nuk duhet të përzihet në drejtësi dhe duhet të respektohet kushtetuta edhe sa i përket policisë.“Politika nuk duhet të përzihet në drejtësi. Këtë e kemi bërë me vendimet që kemi marr në këta muaj të qeverisjes. Drejtësia duhet ta bëjë punën sipas ligjit, e jo sipas vendimeve të Qeverisë. Kthimi i ligjshmërisë dhe kushtetutshmërisë në vend duhet të jetë angazhim i të gjithëve”, ka shkruar Hoti, në një reagim.

“Siguria juridike garantohet vetëm duke respektuar Kushtetutën, ligjet dhe institucionet shtetërore”, ka shtuar ai.Haradinaj doli kundër vendimit të Qeverisë për të shkarkuar një mekanizëm brenda Policisë së Kosovës i krijuar me vendim të Kryeministrit në vitin 2010.Kjo task forcë kishte nisur arrestimin e figurave publike të profilit të lartë që dyshoheshin për korrupsion. Në shënjestër të tyre ishin edhe së paku tre kryetarë