Fishta u pyet nga Gazetari Anglez!: Pse ju Shqiptarët jeni Hajdutë! Ja përgjigja briliante e Fishtës!


Gjatë një interviste për gazetat britanike në vitin 1934, një gazetar anglez i drejton At Gjergj Fishtes këtë pyetje ir0nike dhe f yese njëkohësisht:Kam dëgjuar se shqiptarët tuaj janë shumë h ajdutë! Si e komentoni ju këtë?!”“Ashtu na ka dalë nami ore zotëri”, përgjigjet Fishta.“Unë kam parë se si v idhet një b ankë në Londër në mes të ditës, dhe askush në Shqipëri nuk mendon se të gjithë angIezët janë hajdutë.Hap fotën 5 svekonda dhe te shfvqen pvmjet eksklvzive

Shqiptari edhe nese vjedh këtë e bën nga haIIi i madh, ku mundet të marrë ndonjë dele, derr apo edhe p ushkë.”Më pas vjen pyetja e dytë dhe e fundit, pasi Fishta e d etyroi gazetarin të t ërhiqet.“Sikur shqiptarët të kishin mbetur të krishterë, atëherë edhe bashkimi juaj kombëtar do te ishte bërë i mundur shumë më shpejt.Pra, ndërrimi i besimit është një pjesë tjetër e e rrët e k arakterit të shqiptarit” –vijoi pyetjen ai.“Unë vërtetë nuk po të marr vesh more zotëri”, -vijon At Fishta.“Po si guxon dhe mundet të flasë për m angësi k arakteri të shqiptarëve një anglez?!E gjithë bota e di, se ju anglezët, për një b ythë gruaje, ia n dërruat b esimin fetar një Perandorie të tërë”, perfundone Fishta përgjigjen në pyetjen e gazetarit zhurmagjiHap fotën 5 svekonda dhe te shfvqen pvmjet eksklvzive