Eksperti amerikan për siguri John Schindler ”Shqiperia e Madhe” po duket se po vjen


Perëndimi duhet të heqë dorë nga fantazia se paqja afatgjate në Ballkan mund të arri.het me izolimin e Serbisë, por edhe Beogradi duhet të bëjë kompromis e ta njohë Kosovën shtet, ka vlerësuar në The Observer eksperti amerikan për siguri dhe ish-analisti i Agjencisë Kombëtare për Siguri (NSA) John Schindler, transmeton Koha.net. Sipas Schindlerit, “Shqipëria e madhe gjith.sesi po vjen dhe është më mirë që ajo të vijë në kushte paqësore”.Hap fotën 5 svekonda dhe te shfvqen pvmjet eksklvzive

Ai mendon se Kosova duhet t’i bashkohet Shqipërisë, ndërsa Serbisë duhet t’i takojë rajoni i Mitrovicës ve.riore e Kosovës Lugina e Preshevës. Autori shton se objektet fetare serbe duhet të vihen nën mbrojtjeje të KB-së dhe të shpallen eksterritoriale.Hap fotën 5 svekonda dhe te shfvqen pvmjet eksklvzive