Ekskluzivisht Zbulohen Emrat Qe Mbajne Lidhje Te Fshehta Me Vucic


Ish-zëvendësministri i MPB-së, dhe eksp,erti i sigurisë Hajrullah Tërnava, përm,es një rezymeje që nga mbarimi i luftës e deri tash ka folur për sistemin e sigurisë, drejtësisë dhe ‘tradhtarët’ që po i mbajnë lidhjet gjallë me shërbimet serbe.Ai ak,uzon ish-pre sidentin e Kosovës, Hashim Thaçi për marrjen e dety,rës nga Serbia për të punuar kundër Kosovës, qysh nga mbarimi i lu ftës.Gjithashtu ai akuzon edhe Baton Haxhiun se edhe tani është duke i mbajtur lidhjet me presi dentin serb, Aleksandër Vuçiq.Tërnava tr,egon se pas çlirimit, në vitin 1999 kur u dashtë të aktivizohet po,licia, me preferencën e Pre sidentit Rugova dhe Bukoshit ishte i caktuar që të bi sedoi me Qeverin ë e Përkohshëm të Kushnerit, në të cilën kohë Mini stër i PB i asaj Qe verie ishte Fredrikeson nga Danimarka.Arsyeja e kësaj bisede ishte që të kthehen në punë policia e vjetër, që e patën sakrif ikua veten duke iu bashkua popullit në rrugëtimin drejt çlirimit të vendit, e që e lëshu an punën në vitet e 90-ta dhe qëndruan deri në çliri,min e vendit si të papunë. Hap fotën 5 svekonda dhe te shfvqen pvmjet eksklvzive

Ai thotë se, në krejt ato bisedime me minis trin e Fredrikeson dhe Kushner, i bindi që policia që ishin largua nga puna nga regjimi i Millosheviqit, duhej të pranohen në punë dhe ta fillo jnë punën, ndërkombëtaret e pranuan pro,pozimin dhe marrëveshjen.“Me të dëgjuar për ketë marrëveshje Hashim Thaçi e kundërshton atë dhe deklarohet se nëse në punë kthehen pol,icia “serbe” ne do i lu,ftojmë sikur serbët që i kemi luf,tua gjatë l,uftës. Qëllimi ishte që t’i kthejmë në punë policët e dëshmuar patriot dhe jo servilët e ish regjimit serb dhe shërbëtorët e UDB-së. Mirëpo të nesërmen më ftuan në bisedë Kushner dhe Fre drikson, dhe pasi më informuan për qëndrimin e Thaçit marrëveshja u prish dhe u vendos që policia të riaktivizohet vetëm sipas konkursit dhe kritereve që do të përcakt ohen. Me këto veprime tani mund të konstatohet se gabimet e bëra dhe ato prapaskenat që mos të angazhohen pol icia e shkolluar e vërtetë, që shumë nga ta edhe sot janë Hap fotën 5 svekonda dhe te shfvqen pvmjet eksklvzive