E Thonë Mje Kët/ Pini Një Gotë Qumësht Para Gjumit, Do Na Falenderoni Pastaj


Qumështi është një burim i shkëlqyeshëm ushqyesish, është i shëndetshëm për koc kat tuaja dhe ka edhe më shumë përfitime nëse e pini para se të flini.Qumështi mund t’ju ​​ndihmojë të bini në gjumë më shpejt, të flini gjumë të qetë pa u zgjuar në mes të natës, dhe madje të rritni humb jen e peshës.Qumështi ka përbërës që mund të përmirësojnë cilësinë tuaj të gjumit.Disa st udime mbi njerëz dhe kafshë kanë treguar se pirja e qumështit mund të çojë në një gjumë më të mirë. Qumështi përmban trip tofan dhe melat onin, të cilat mund t’ju ndihmojnë të bini në gjumë më lehtë dhe më shpejt.Nëse keni ngrënë darkë shumë herët para se të flini, mund të keni probleme duke fjetur gjatë gjithë natës. Nëse doni të shma ngni zgjimin në mes të natës sepse stomaku juaj po gërm itet nga uria, provoni të pini qumësht para gjumit. Ka një aspekt psik ologjik për të pirë qumësht para gjumit.

Në një farë mase, pirja e qumështit para gjumit mund t’ju ​​ndihmojë të bini në gjumë sepse bëhet një rit ual gjatë natës që ju ndihmon të relaksoheni dhe të përgatiteni për të shkuar në shtrat.Mund t’ju ​​ndihmojë të humbni peshë.Nëse e bëni pirjen e qumështit ritualin tuaj për t’ju ndihmuar të bini në gjumë dhe funksionon, mund t’ju ndihmojë me humbjen e peshës. Cilësia e dobët e gjumit mund të bëjë që të vendosni kilogramë të tepërt, kështu që përmirësimi i saj mund t’ju ndihmojë të ktheheni në peshën tuaj normale.Mund të rrisë masën e musk ujve të dobët.

Qumështi përmban pro teina të quajtura kaze inë dhe hi rrë. Disa studime kanë treguar se konsumimi i kaz einës dhe prot einave të hirrës në mbrëmje mund të rrisë sintez ën e protein ave të muskujve brenda natës, ju lutemi na ndihmoni që të mirmbajmë faqen vetëm duke shtypur(mbi foton) që ndodhet më poshtë. Faleminderit për mirkuptimin SHQIPE./LN