E RALLE / Kapet Nga Kamerat Lloji I Avionit Ushtarak Që NATO Përdori Për Të Sulmuar Forcat Serbe Më 1999’Ën


The Northrop B-2 Spirit, një lloj i avi,onit ushtarak i cili u përdor nga Aleanca Veriatlantike (NATO) për të sulmuar caqet serbe në Kosovë më 1999’ën, është kapur në kamera nga një foto-reporter amerikan.Monico Garza, fotoreporter në mediumin lokal të Salt City të SHBA’ve, ka kapur në aparatin prof,esional Nikon me lente 3000 mm për afrim avionin bombardues B-2 Spirit, i cili shpeshherë është i padukshëm në radar..Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Mediumi i cili raporton për këtë gjë, thotë se një gjë e tillë është e vështirë të shi,het çdo ditë.U shokova nga ajo çfarë kapa në kamera,” tha Garza. “Në radarin që përdora për ta kon.trolluar prezencën e avionit ushtarak, ata ishin të padukshëm”.“Këto aeroplanë kanë një distancë goditjeje prej 11 kilometrash. Kur flu.turuan ku.ndër forcave serbe në Kosovë gjatë misionit të tyre të parë rreth 20 vite më parë, ata fluturuan edhe përmes Misurit, mbushën ngarkesat e tyre dhe më pas u kthyen mbrapa”, deklaroi tutje ai..Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Megjithëse ishin dizejnuar fillimisht për bombardues bërthamor, B-2 u përdor për herë të parë në luftimin e hedhjes së mjeteve të zakonshme jo-bërthamore në luftën në Kosovë më 1999’ën nga NATO..Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive