E papritur: Bie borë në këtë shtet në pikë të verës


Mbi 20 qytete në Brazilin qendror dhe jugor kanë përjetuar këtë të diel t emperaturat më të ulëta ndër vite dhe larg të zakonshmes për muajin g usht.Mbi 20 qytete në Brazilin qendror dhe jugor kanë përjetuar këtë të diel t emperaturat më të ulëta ndër vite dhe larg të zakonshmes për muajin g usht.

D ëbora ka nisur lehtë prej së premtes, kombinuar me erëra të forta dhe reshje të dendura dëbore, të cilat kanë vijuar pa pushim përgjatë 24 orëve të fundit, ndërsa në plazhin e famshëm të Kopakabanas në Rio, dallgët arritën deri në 3 metra. T emperaturat, sipas parashikimit m eteorologjik, do të qëndrojnë deri në fillim të javës së ardhshme 8 deri në 13 gr adë Celsius. Këto janë t emperaturat më të rralla për Brazilin -edhe për periudhën e dimrit-, në 60 vitet e fundit.