E Kanë Tepruar Keq/ Makron Tallet Hapur Me Profetin Muhamed


Presidenti francez ka dhënë leje që ndërtesat qeveritare të ndriçohen me skicat e Profetit Muhamed, duke i shpallur lu f të ra dik ali zmit islamik, raporton protothema. Sfidon Macron: Karikaturat e Profetit Muhamed, në muret e qeverisë – Hapur

Nuk do të ketë tolerancë për fan atiz min islamik ka deklaruar Macron. Në fjalimin e tij në Myros, ai tha se arsyeja e i zol imit fetar bazuar në prirjet separatiste, tani duket se është një problem serioz për shoqërinë franceze.

Macron nuk hezitoi të jepte leje që ndërtesat qeveritare në Francë të ndriçoheshin me të njëjtat skica. Të Charlie Hebdo që satirizon Muhamedin dhe që u bë shkaku i pr e rj es së fundit të profesorit. Gjithçka filloi me ndriçimin e ndërtesave qeveritare në Montpellier që bëri shpejt xhiron e internetit përmes mediave sociale dhe faqeve të internetit.