E besoni apo jo? Ja çka thotë Hashim Thaçi për ndërtimin e Xhamisë së Madhe!


Thaçi, pro ndërtimi të Xhamisë së Madhe: Askush të mos ndihet i fy erPresidenti i Kosovës Hashim Thaçi është bërë pjesë e debateve virtuale lidhur me çështjen e ndërtimit të Xhamisë së Madhe.Ndërsa ka kujtuar vënien e gurthemelit të Katedrales në Prishtinë bashkë me Presidentin e ndjerë, Ibrahim Rugova, Thaçi ka thënë se askush nuk ka asnjë arsye të ndjehet i fyer apo i anashkaluar mbi bazat fetare në Kosovë, njofton Klan Kosova.

”Ndjehem mirë dhe krenar, që së bashku me kreun e komunitetit të besimtarëve të krishterë dhe me Presidentin Rugova kemi vënë gurthemelin e Katedrales në Prishtinë. Po ashtu, ndjehem mirë dhe krenar, që së bashku me kreun e komunitetit të besimtarëve myslimanë dhe me Presidenten Jahjaga e vumë edhe gurthemelin e Xhamisë në Prishtinë.

Kosova është shembulli më i mirë, jo vetëm në rajon, por edhe më gjerë për tolerancën dhe bashkëjetesën e shkëlqyer ndërfetare, shekuj me radhë.Askush nuk ka asnjë arsye që të ndjehet i fy er, i anash kaluar apo i privilegjuar mbi baza fetare në shtetin tonë modern.Pro testa dhe shprehja e pakën aqësisë janë vlera demokratike në shoqërinë tonë, por ato asnjëherë nuk duhet të shërbejnë për nxítjen e urre jtjes ndërfetare dhe ndëre tnike.Zoti e bekoftë Kosovën dhe popullin e saj! HTH”.