Doktori Ua Thote Hapur Meshkujve: Kjo Gjë Duhet Bërë Para Se Të Mbushni 35, Sepse Në Të Kundërt Do I ‘Bini Murit Me Kokë’!


Hulumtuesit sugjerojnë që meshkujt duhet të krijojnë familje para se t’i mbushin 35 vjet në mënyrë që bebet e tyre të pa lindura t’u ikin rre ziqeve. Një studim i cili ka analizuar gjithsej 40 milionë bebe ka zbuluar se rr eziku i komplikimeve gjatë lindjes fillon të rritet kur baballarët janë në mesin e viteve të tyre të 30’ta, dhe ky rrezik rritet dukshëm pas moshës 45 vjet.

Për dekada të tëra femrave u është thënë se do ta rr ezikojnë shëndetin e bebes nëse e ndjekin fillimisht karrierën dhe e lënë krijimin e familjes në vitet e vonshme. Por, ky studim i ri, i cili është publikuar në ‘British Medical journal’, ka treguar se për shëndetin e bebes përgjegjësi duhet të marrin edhe meshkujt!