Detaje të reja, ja kush e rekrutoi Hashim Thaçin në DGSE, përmenden Baton Haxhiu dhe Ganiu


Ka vite të tëra që për presidentin aktual të Kosovës, Hashim Thaçin, rëndojnë akuza se ishte bashkëpunëtor i DGSE-së franceze.Ndër personat që e ka akuzuar Thaçin më së shumti për këtë çështje është ish eprori i UÇK-së dhe ish-agjenti i SHIK-ut, Naim Miftari.Miftari ka folur edhe njëherë për Ivica Stanishiqin, Baton Haxhiun, Gani Thaçin, presidentin Hashim Thaçi dhe Denjar Arnaudin e shërbimit sekret francez DGSE.Ai thotë se Ivica Stanishiqi ishte shef i Baton Haxhiut dhe Gani Thaçit.Ai tregon për takimin e Stanishiqit me Denjar Arnaudin i cili kërkoi nga ky i fundit që të rekruton Hashim Thaçin në Zvicër.

“Ivica Stanishiqi (shefi i Baton Haxhiut dhe Gani Thaçit) në maj të 1995-96 kryeshefi i UDB-së Serbe kishte takuar Denjar Arnaudin shërbimi sekret Francez DGSE që e njofke nga koha kur agjenti Francez Arnaud kishte punuar në ambasadën Franceze në Sarajevë gjatë luftës, ku Franca dhe vet si dhëndër serb edhe kishte ndihmuar serbët e Bosnjës kundër të tjerëve. Kryeshefi i UDB kishte sugjeruar agjentin Francez ta rekrutonte në Zvicër me çdo kusht një azilant nga Drenica (Hashim Thaçin) i cili do të bëhet shumë shpejt kryesori i kryengritjes Shqiptare në Kosovë”, thotë Miftari për gazetën “Bota sot”.

Ai shton se, rekrutimin e Hashim Thaçit në shërbimin sekret Francez DGSE e kishte aranzhuar direkt UDB Serbe.“Kjo kishte ndodhur për arsye se njeri nga vëllezërit e Thaçit ishte shumë vite bashkëpunëtor operator shembull i UDB dhe familjarisht ishin të besuar dhe besnik tradicional breza pas brezave ndaj pushteteve Serbe. Dhe kur kthehem te përçarjet, vjedhjen e fondeve të luftës dhe të vrasjet e heronjve tanë si vrasja e Ademit, Zahirit, Hoxhes, Ilirit, Ahmetit, Mujes, Samis, Ises, Salihut, Agimit, Femhis, Hyzris, Abejes, Bedris dhe vrasja e shumë komandantëve të luftës e të politikanëve atdhetar tanë pas luftës e kujton edhe i verbëri se nuk ka këtu RASTËSI asgjë”, thotë ai.

“Por edhe duke par plaçkitjet, tradhtitë, dëmet e konspiracionet që i bëri vendit ton popullit tonë dhe shtetit tonë që 23-24 vite presidenti Hashim Thaçi dhe duke par sot ‘politiken’ ndihmën e hapur pro-Serbisë nuk është vështirë me ditë se për kanë punon edhe sot presidenti i ”jonë i dashur” i cili flet shqip por me zemër punon dhe vepron e ëndrrat i shef vetëm serbisht”, përfundon ai.