CN N: Turqia dhe Greqia po shkojnë drejt l uftës


Vazhdon të rritet t ensioni në ujërat e Mesdheut Lindor midis Greqisë dhe Turqisë. Ko nflikti midis dy aleatëve të NATO-s, por gjithashtu edhe rivalëve h istorikë mund të përfundojë në një ko nflikt duke përfshirë të gjithë rajonin.

Anijet detare të të dy vendeve u shfaqën në rajonin e Mesdheut Lindor të Martën pasi një garë për rezervat e gazit dhe naftës ka shtuar një pikë të re të ko nflikteve të vjetra midis tyre.Ndërsa aleatët e NATO-s kanë qenë të angazhuar në diplomacinë e jashtme që ka çuar në një mosmarrëveshje midis shumë vendeve, Gjermania nga ana tjetër po përpiqet të përshkallëzojë t ensionet që kë rcënojnë rajonin.