Bashkimi Europian ndryshon vendimin për kufijtë: Ja çfarë u vendos për Shqipërinë


Bashkimi Europian ndryshon vendimin për kufijtë: Ja çfarë u vendos për ShqipërinëNë bazë të kritereve dhe kushteve të parashtruara tek rekomandimet, Këshilli Europian ka përditësuar listën rekomanduese të shteteve të cilëve mund t’iu lejohet hyrja në BE.Por, për Shqipërinë KE ka vendosur sërish që të mos e përfshijë në vendet që lejohen të lëvizin në zonën Shengen.

Duke filluar nga 8 gushti, vendet anëtare do të heqin gradualisht kufizimet për banorët e këtyre shteteve:
AustraliKanadaGjeorgjiJaponiZelandë e ReRuandaKoreja e JugutTajlandaTuniziUruguaiKina, pritet konfirmimi në bazë të parimit të reciprocitetit.Ndër kriteret që vendosin nëse duhet të hiqen kufizimet për vendet jashtë unionit janë: situata epidemiologjike, masat kufizuese duke përfshirë distancimin fizik si dhe konsiderata të tjera sociale dhe ekonomike