Banorja e lagjes “Dardania”: Do ta tuboj popullatën, nuk ka ndërtim të xhamisë


Banorja e lagjes “Dardania”: Do ta tuboj popullatën, nuk ka ndërtim të xhamisë.Me ten sione të shumta ka përfunduar pro testa e thirrur kundër ndërtimit të xhamisë në Prishtinë. Kjo pasi aty kanë dalë edhe një grup qytetarësh të cilët u shprehën kundër kësaj proteste. Një prej tyre madje ka thënë se është i gatshëm të fli johet për ndërtimin e kësaj xhamie.

“Jam i gatshëm Me u fliju për Zotin për shtëpinë e tij. Terrorin ne nuk e bajmë por ju jeni ata që e nxítni”, u shpreh ai para gazetarëve. Ndërkohë dy qytetarë të tjerë kanë debatuar ash për mes vete, njëri pro e tjetri ku ndër ndërtimit të xhamisë.“95 % besimtarë, qohesh i kund ërshton. U prish shkolla ma e vjetër në Prishtinë, s’keni pro testu. Tash jeni qu folni për stile. Unë kam dal me i kund ërshtu kta, që kanë dalë me e kund ërshtu xhaminë”, tha një qytetar.

Ndërkohë, kundërshtimet më të mëdha i kishin banorët e lagjes “Dardania” të cilët thanë se kanë nevojë për parqe për fëmijë e shkolla dhe jo për xhami.Një banore e lagjes Dardania tha se do të mobílízojë të gjithë banorët e tjerë dhe se nuk do të ketë asessi ndërtim të xhamisë.“Kam me i tubu popullatën nuk ka xhami me u ba”, u shpreh ajo.