Ambas’adori ru’s në Beog’rad: Isha korrekt, Kosova nuk është fare sh’tet


Ambasadori rus në Beograd, Alexander Bocan Harchenko, ditë më parë ka bërë një deklaratë që sipas tij “Republika e Kosovës është pjesë e Serbisë”Për këtë konstatim të diplomatit rus ka pasur reagime të shumta, e duke e parë një gjë të tillë Harchenko ka reaguar përsëri.Ambasadori rus në Beograd, Alexander Bocan Harchenko, ditë më parë ka bërë një deklaratë që sipas tij “Republika e Kosovës është pjesë e Serbisë”Për këtë konstatim të diplomatit rus ka pasur reagime të shumta, e duke e parë një gjë të tillë Harchenko ka reaguar përsëri.

Sipas tij nuk ka asgjë të gabuar në deklaratat e dhëna dhe se një qëndrim i tillë është ‘korrekt’.“Lidhur me sulmet e Prishtinës për shkak të deklaratave të mia rreth shtetësisë së rreme. Konsideroj që është e nevojshme që të specifikohet. Kosova nuk është fare shtet. Është pjesë e pandashme e Serbisë në pajtim me ligjin ndërkombëtar, Rezolutën 1244. Pra ky është plotësisht një qëndrim korrekt”, pretendon ambasadori rus.