Ambasada e SHBAsë në Beograd Radosavleviq të ballafaqohet me drejtësinë për vravsjevn e vëllezërve Bytyqi jo të marr nderime


Goran Radosavleviq Guri ishte në krye të kampit ku u gjetën eshtravt e tre shtetasve amerikanë, Ylli, Agron dhe Mehmet Bytyqi”, shkroi Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Serbi në profilin e saj zyrtar në Twitter. Ambasada amerikane gjithashtu bëri me dije se Shtetet e Bashkuara vendosën sanksione ndaj Radosavleviq për shkak të përfshirjes së tij në vrvasvjven e vëllezërve Bytyqi. “Ai duhet të përballet me drejtësinë, jo të marrë nderime”, thuhet ndër të tjera në reagim. Radosavleviq, ish-komandanti serb i Xhandarmërisë serbe nga 2001 në 2004, siç njofton REL, mori një pllakë nga komandanti i Xhandarmërisë Dejan Lukoviq në ngjarjen qendrore që shënonte Ditën e Xhandarmërisë në Novi Sad, më 30 qershor 2021. Edhe pse kanë kaluar 22 vjet që nga vrasvjav e tyre edhe përkundër përpjekjes së vazhdueshme të SHBA-së, të cilët vazhdimisht kanë kërkuar zbardhjen e këtij rasti, deri në këto ditë nuk ka ndonjë person të dënuar për vrasjen e vëllezërve Bytyqi. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HASPRENI E MAR KET!NGUT ME POSHTE