Ambasada Amerikane “befason“ Atifete Jahjagën, Ja çka i publikoi


Ambasada Amerikane renditi Jahjagën në mesin e atyre që ndryshuan botën për të mirë, ja çfarë thotë ajo.Ndryshe nga Ambasada e Amerikës u tha se Jahajga është gruaja e parë Presidente e Kosovës e cila foli për rëndësinë e pjesëmarrjes së grave dhe sfidoi mentalitetin patriarkal në politikë si dhe ndjeki kauzën e saj për të mbíjetuarit e dhunës sek suale gjatë lúftës.Ish-presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga tha se është nder dhe privilegj i jashtëzakonshëm renditja që iu bë nga Ambasada e Amerikës në Kosovë në mesin e drejtuesve të tjera shtetërore si Elanor Roosevelt.

Ajo tha se është privilegj të renditesh në mesin e atyre që ndryshuan botën për të mirë dhe hapën rrugën që njerëzit të gëzojnë të drejta të barabarta.Ndryshe nga Ambasada e Amerikës u tha se Jahajga është gruaja e parë Presidente e Kosovës e cila foli për rëndësinë e pjesëmarrjes së grave dhe sfidoi mentalitetin patriarkal në politikë si dhe ndjeki kauzën e saj për të mbijetuarit e dhúnës sek suale gjatë lúftës.