Aleati I Erdogan: L Ufta Me Greqinë Është Çështje Kohe, Grekët Një T Umor Malinj Që Do Çrrënjosen


Pas zëvendëspresidentit turk Fuat Oktay, kë rcënimet për lu ftë me Greqinë u lëshuan edhe nga aleati n acionalist i Erdogan, Devlet Bahceli. Udhëheqësi i Partisë Nacionaliste për Veprim tha se planet e Greqisë për të shtrirë ujërat e saj territoriale në 12 milje detare janë një shkak l ufte për Turqinë, ndërsa ftesën e kancelares Merkel për vendet e BE për të mbështetur Greqinë e cilësoi në të njëjtën kohë si një thirrje për një kryqëzatë, duke kërkuar statusi i ishjujve te Dodekanezit të rishikohet

“Duke marrë parasysh karakteristikat gjeografike, politike dhe karakteristikat e tjera të Dodekanezit, ajo do të rigjallërojë shpresat për paqe dhe stabilitet në Egje dhe do të kompensojë padrejtësinë kundër vendit tonë, nëse statusi i tyre li gjor rishikohet”, tha aleati i ngushtë i Erdoganit.Deklaratat e tij në përvjetorin e lu ftës kundër Greqisë shkaktuan jehonë menjëherë në mediat greke.