Albin Kurti Vjen Me Nje Sygjerim Me 3 Pika Per SHBA-Ne Dhe BE-Ne ! Por Ja Cili Eshte Sygjerimi


Krye ministri i Kosovës, Albin Kurti, nga Forumi i Prespës për Dialog që po mbahet në Maqedoninë e Veriu, ka sugjeruar se Washingtoni dhe Bruk.seli duhet të kenë sinkronizim për Ballkanin Perëndimor për tri objektiva.Kurti ka thënë se krye.qendra amerikane dhe ajo evropiane duhet të kenë bashkëpunim të koordinuar për shtetet e Ballkanit Perëndimor ndër të tjera edhe për si.gurinë përmes anëtarësimit në NATO.DUKE HAP HAPSIREN POSHT JVSH KENI MUNDESI TA LEXONI LAJMIN E PLOTE

“Për të rinovuar aleancën tonë transatlantike, unë sugjerova sin.kronizimin e Ëashingtonit dhe Brukselit në Ballkanin Perëndimor ndërsa ne punojmë për tre që.llime. 1. Demokratizimi duke forcuar sundimin e ligjit. 2. Siguria përmes anëtarësimit në NATO. 3. Uni.teti i Evropës përmes anëtarësimit të Ballkanit Perëndimor në BE”, ka thënë Kurti.Ai poashtu ka thënë se shtetet e Ball.kanit Perëndimor duhet të demokratizojnë vendet e tyre në vend se të çojnë përpara idetë e këqija si.kur ajo e Mini-Shengenit.DUKE HAP HAPSIREN POSHT JVSH KENI MUNDESI TA LEXONI LAJMIN E PLOTE

“Në Forumin e Prespës për Dialog tha.shë që Kosova e kupton zhgënjimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në bisedimet e anëtarësimit. Por ne nuk mund t’ia kthej.më shpinën BE-së sepse ajo është shtëpia jonë e ardhshme si evropianë. Në vend që të shtyjmë ide të kë.qija siç është Mini-Shengeni, ne duhet të demokratizojmë ven.det tona”, ka thënë Kurti.DUKE HAP HAPSIREN POSHT JVSH KENI MUNDESI TA LEXONI LAJMIN E PLOTE