Albin Kurti: Nga sot e tutje, vetëm për këto dy çështje mund të takohem me Hashim Thaçin


Kryeministri ne detyrë, Albin Kurti, ka thënë se me Presidentin Hashim Thaçi mund të takohet tash e pas vetëm për dy çështje.“Jemi të gatshëm që të bashkëbisedojmë gjerë e gjatë me Presidentin. Jashtë temës së shpërndarjes së Kuvendit dhe luftimit të përhapjes së COVID-19, jemi të gatshëm që të diskutojmë vetëm me shkrim që të eliminojmë çfarëdo mundësie keqkuptimi, keqinterpretimi apo edhe pasaktësi”, ka thënë Kurti pas takimit të sotëm me Thaçin.

“Jemi të gatshëm të bashkëbisedojmë me shkrim nëse tema është jashtë nenit 82 pika 2 e Kushtetutës dhe Koronavirusit. Është gabim të shkohet në Kapitullin e 6 të Kushtetutës pa shikuar Kapitullin 4”.Ai ka thënë se Qeveria është në detyrë sepse në Kuvend ka pasur mocion të suksesshëm mosbesimi.“Jashtë 82.2 dhe jashtë COVID, vetëm me shkrim me Presidentin”.