Albin Kurti Ishte Kryeministri Më I Rr Ezikshëm Për Serbinë Që Nga Mbarimi I L Uftës Në Kosovë


– Në një programin të mëngjesit në muajin shkurt në televizionin shtetëror serb “RTS 1” ishte i ftuar njëri nga analistët më me autoritet në Serbi, për t’i komentuar ngjarjet e disa javëve që kaluan, e i cili deklaroi :

“Albin Kurti është kryeministri më i rr ezikshëm për Serbinë që nga mbarimi i Luvftës në Kosovë. Kurti nuk është i korruptuar, nuk ka dosje kriminale nga koha e UÇK-së, ndërkombëtarët nuk kanë fakte ta kushtëzojnë me asgjë, është njohës perfekt i gjuhës angleze, truri i tij është i shpejt sikur kompjuteri, intelegjenca e tij e ngritur në kulminacion, mbanë në mend shumë shifra dhe data, shumë i rëndë për dialogim, guximtar dhe i pakompromis në qëndrimet e tij, thjesht Albin Kurti është njëri nga liderët më të kompletuar të gjeneratës së re në Diplomacinë Botërore. Fjalimet e tij bindin çdo bashkëbisedues që gjindet dhe ndëgjon përballë tij në tavolinë”