Ac arohet situata / Greqia nxjerr anijet lu ftarke në det dhe kërc ënon hapur Turqinë


Mes një përpjekje të re diplomatike, të udhëhequr nga Berlini, për të shuar t ensionin midis Greqisë dhe Turqisë, Athina ka bërë të qartë se perspektiva e Ankarasë që njofton veprimtari ek sploruese në jug ose në lindje të Kretës që janë të përcaktuara në memorandumin Turqi-Libi është një vijë e kuqe që nuk duhet të kalohet.

Ekziston një prani në rritje u shtarake e f orcave Greke dhe aleatëve, kryesisht në bazën e Souda në Kretë, ndërsa Greqia dhe Franca vazhdojnë të f orcojnë bashkëpunimin e tyre u shtarak. Athina është në bisedime me Parisin për blerjen e 12 avionëve l uftarakë Rafale ndërsa Spanja dhe Britania e Madhe janë të interesuara të furnizojnë fregata në Greqi, shkruan Kathimerini.Ndërkohë Athina po pret të kuptojë nëse fo rcat e a rmatosura turke, siç presin disa, do të fillojnë të marrin pozicione të përparuara në Egje dhe Mesdheun Lindor nga e hëna.