A jeni bijtë e Kastriotit apo të Erdoganit…?! Ja ç’farë tha Fishta për kosovarët


Një reagim i shkurtër për debatin mbi xhaminë e Prishtinës! Një vepër kulti nëse nuk ngrihet në paqe e mirëkuptim, ajo nuk është shtëpia e Zotit dhe si e tillë nuk mund të predikojë paqe e bashkim! Se shqiptarët nuk kanë për të shkruar si dhe kosovarët nuk do të ndërtojnë istitucione të tilla se akademitë hanë gjellën e qenit kur i tepron i fqinjit! Fishta e pat thënë: “Kur të përmendësh emrin Kosovë ngriju në këmbë!”

Edhe unë jam ngritur në këmbë gjithmonë kur kam shkruar apo kam botuar libra për Kosovë. I imagjinoi skenat maka bre të luf tës me serbët pushtues deri në kanib alizëm, kur qeveritë e cilivizuara fërkonin sytë e dhjamosur nga miradinat dhe pikë përshtypje nuk i bënte gjaku shqiptar. I kam parë ato skena në veprat e Nusret Pllanës, Dibran Fyellit , Flori Bruqit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

E u desh Amerika…bombardimet në Beograd dhe në selinë diplomatike të Kinës. Ndezën kosovarët sytë e shpresës në flakët e qirinjëve dhe i thanë botës se jemi stërnipat e Gjergj Kastriotit, mbrojtësit e Europës dhe qytetërimit të saj, jemi bijtë e Nana Terezës, nanës së globit dhe kripës së dheut tonë e marshuan ato rrugëve e shesheve të Prishtinës e bota mbajti vesh e mori vesh! E pastaj u ngritën hoxhallarët e përandorisë së Lindjes që na kishin shpërfytyruar si komb dhe i ndynë këta figura sa bota mbajti vesh dhe Kosovës ia kthej shpinën dhe e la në hije….e hija e samës mori frenat e kalit të drejtimit me tezakë, me fis e me flakë të djegë çdo vlerë intelektuale.

U ngrit serbi e pushtoj medit e botës me themelet e krishtërimit të rodit serb në Kosovë e hoxhallarët pasi dërguan në Lindjen e Mesme 300 terrorista islamikë e futën mjekrroshat deri në thembër këmbës dhe me pantallona të shkrurta, për tu treguar njerëzisë e grave me lot në sy për të humburit e dashur të tyre në lu ftë sesi i tundnin hallatet e terr orizmit islamik. Folën e nuk folën gjindja për këtë xhamë që po i vinte Kosovës më e rëndë se tufanet e ciklonet serbe. Për të iu larguar kristjanizmit serb, që i ka modifikuar kishat katolike shqiptare të Shën Palit në Iliri, kosovarët në vend e të gërmonin në ato themele dhe të dëshmonin rrënjët e tyre shkuan e ranë në prehërin e Erdoganit! Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

E sul muan katedralen katolike në mes të Prishtinës, duke i quajtuar vëllezërit tuaj autokton si thij serb e ndoshta më të zinjë se ata, por po ua kujtoj me zemër të lënduar disa thënje: Mark Sopi në Kongresin Amerikan: “…nuk jemi komb musliman, por kemi besimtareë musliman, katolik dhe ortodoks!” Dom Lush Gjergji, në Kongesin Amerikan: “Jam katolik, vëlla me muslimanin ne tokën time që kur u lind Dardani!” Dom Zef Pllumi: “Po ta gërvishësh pak vëllanë tim musliman del katolik!” Shkrimatrët e besimit musliman, Faik Konica, Ismail Kadare dhe Arshi Pipa kanë dëshmuar së tokën Shqipëri e Kosovë e kemi të ruajtur prej martirëve katolik që nuk pranuan të ndryshojnë fenë e tyre!

Dom Gjergj Meta: “Nëse në Europë do të shkojmë si katolik, kurr mos shkofsha pa vëllanë musliman!” E asnjë hoxhë apo imam nuk i tha këto fjalë lapidare për shqiptarin që e don tokën e vet, por 800 xhami ndërtoj turku dhe asnjë shkollë, asnjë spital asnjë rrugë dhe asnjë kanal, apo një kanal për të ju fundos njëherë e mirë sa mund të duhen 500 vjet të tjera të kujtohet dikush se këtu është var ros një popull