“A do të shkojë dhe Vuçiç në Hagë ?!”, deklarata e fortë e Ngjelës: Të presim me durim!


Shtypi gjerman e quan sukses shqiptar prishjen e takimit Kosovë – Serbi, i cili do të mbahej në datën 27 qershor në Uashington.Takimi u anullua si pasojë e kërkesës për arrest nga Tribunali i Hagës kundër Hashim Thaçit. Por gazeta gjermane Züddeutsche Zeitung e konsideron këtë si takim me lëshim politik që Trump do t’i bënte interesit rus kundrejt Shqipërisë.Të jetë e vërtetë?Por, tani kjo nuk ka rëndësi më, sepse përkrahja e interesit rus kundrejt Shqipërisë dhe Kosovës ndërkohë është çështje e humbur: në fakt, ajo mund të bëhej vetëm me tradhëtinë shqiptare.

Kurse pikërisht për këtë që ndodhi kundër Hashim Thaçit, na duhet të pyesim: pse është mërzitur Vuçiç?Kjo mund të ishte një provë për të vërtetuar analizën e gazetës gjermanë.Por, mos ndoshta edhe vetë Vuçiç po përgatitet për të shkuar në Hagë, edhe ky nën akuzën e krimeve të luftës, sepse, në masakrën makabërtë Milosheviçit në Kosovë, Vuçiç ka qenë ministër ultraterrorist?Gjithësesi, mendoj se duhet pritur me durim dhe duhet parë me shumë kujdes kjo çështje, sepse ishte gazeta amerikanë New York Times ajo që ka dhënë dje lajmin se: “presidenti i Serbisë, Vuçiç, është akuzuar nga Tribunali i Hagës për krime kundër njerëzimit”.A mund të gabojë gazeta New York Times? Të shohim…