​Pilotët ame’rikanë që bom’bard’uan Ser’binë, tregojnë një gjë të paza’kontë që iu kishte ndodhur


ereck Tarr ishte operatori i rezervuarit fluturues C-130, dhe në serinë “Të paidentifikuarit” në kanalin televiziv amerikan History, ai tregoi për një ngjarje të pazakontë që ndodhi më 24 mars 1999 pranë Malit të Zi.Ai tha se ishte në pjesën e pasme të aeroplanit ndërsa po e mbushnin me karburant mbi Adriatik dhe në një moment panë një top të çuditshëm të ndritshëm, i cili ishte larg nga avioni i tyre, por po lëvizte jashtëzakonisht shpejt nga njëra anë e avionit në tjetrën, sikur po e filmonte atë.Tarr e informoi pilotin për këtë, i cili u përgjigj se ata nuk po prisnin që dikush të ngarkonte më dhe se nuk mund të ishte një aeroplan i NATO-s. i cili u përgjigj se ata nuk po prisnin që dikush të ngarkonte më dhe se nuk mund të ishte një aeroplan i NATO-s.

Takimi i pazakontë zgjati disa minuta, dhe u dëshmua nga një ekuipazh prej pesë anëtarësh.Tarr sqaroi se atëherë objekti i ndritshëm u largua nga aeroplani me shpejtësi të madhe duke u zhdukur në sekondë.Nga rruga, shfaqja në të cilën Tarr rrëfeu përvojën e tij të jashtëzakonshme është vepra e Louis Ellisondo, ish-kreut të programit sekret të Pentagonit për hetimin e objekteve fluturuese të paidentifikuara, i cili e drejtoi atë për 10 vjet dhe dha dorëheqje në vitin 2017.Ellisondo kohët e fundit tha se “është e sigurt që ekzistojnë alienët, dhe se është vetëm një pyetje nëse ata janë një kërcënim për ne”, dhe shtoi se “objektet me origjinë të paidentifikuar me të vërtetë ranë në Tokë, dhe se eshtrat e tyre u morën për analiza”.

Pas deklaratave të Ellison dhe zbulimit se Pentagoni ende ka një program sekret të mbikëqyrjes UFO, Kongresi amerikan miratoi një ligj që detyronte Pentagonin, përkatësisht njësinë e tij sekrete për kërcënime nga ajri dhe hapësira, të raportonte rregullisht për punën e tij.Nga rruga, është interesante që ish-komandanti i Forcave Ajrore Jugosllave, gjeneral Zvonimir Jurjeviq, tregoi një histori pothuajse identike për takimin me objekte të paidentifikuara në pothuajse të njëjtin vend.Jurjeviq deklaroi se pilotët e Regjimentit Ajror 172, i cili ishte i vendosur në Podgoricë, kishin takimin e tyre të parë me një UFO në fillim të janarit 1975 gjatë një fluturimi të natës.

“Ai dukej i ndritshëm, ndoshta dhjetë herë më i ndritshëm se ylli. Drita e bardhë ndryshoi spektrin e saj, nga e bardha, e verdha, e kuqja e ndritshme në portokalli dhe mbrapa. Ai do të përgjigjej papritmas, nga diku. Ai po tërhiqte vëmendjen e vetvetes, sepse ne nuk e dinim nga vinte. Papritmas, ai do të ishte në formacionin e aeroplanëve tanë,” tha Jurjeviq.Objekti u shfaq për 50 minuta nga fillimi i fluturimit, madje edhe kur komanda zhvendosi kohën e ngritjes së avionit.Jurjeviq fluturoi vetëm, së bashku me pilotët e tij, disa herë për të përgjuar objektin, por ai gjithmonë arriti të qëndrojë në një distancë prej saktësisht 10 kilometrash.Kjo është arsyeja pse “MIG 21” supersonik mbërritën në Podgoricë, por ata gjithashtu nuk arritën ta arrijnë.Objekti u shfaq për herë të fundit më 12 shkurt 1975, mbi vetë aeroportin, dhe Jurjeviq thotë se ‘ata vendosën ta injorojnë dhe nuk e panë më’.